Fietsen voor het goede doel

De ISA CLASSIC was wederom een succes!

Vrijdagmiddag 12 september hebben ca. 30 enthousiaste fietsers deelgenomen aan de ISA Classic. We hadden geen betere dag kunnen uitkiezen, want het was fantastisch (fiets)weer. Na de ontvangst op Landgoed Leusderend gingen 2 groepen racefietsers de weg op en 1 groep mountainbikers het bos in.

Onderweg werd stil gestaan hoe je zo effectief mogelijk kan rijden, onder andere door middel van het rijden in een waaier voor de racefietsers en door behendigheidsoefeningen voor de MTB’ers. De racefietsers hebben onderweg een heuse koers gereden. Op een kort parcours van 4 km met daarin 2 venijnige klimmetjes is er “keihard” gekoerst om als 1e aan te komen. De MTB’ers hebben onderweg een tijdrit gedaan en ook daar waren de deelnemers bloedfanatiek om de beste tijd neer te zetten.

 isa classic 2014 047

Iedereen kwam einde dag moe, voldaan en enthousiast weer terug op Leusderend om gezamenlijk af te sluiten met een maaltijd in het zonnetje. De snelste fietsers kregen hun prijzen uitgereikt en er werd kort stil gestaan bij het goede doel. Dankzij de ISA clinic is er door de deelnemers ruim 600 euro opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen kunnen sporten als hun ouders/verzorgers daarvoor niet de financiële middelen hebben. Een doel dat ISA van harte ondersteunt, omdat samen sporten enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, zowel op het fysieke, mentale als sociale vlak.

Kortom, het was in meerdere opzichten een zeer geslaagde middag. Wil jij een volgende keer ook uitgenodigd worden voor de ISA Classic, laat ons dat dan weten, dan zetten we je op de lijst.

Uitnodiging ISA CLASSIC - Wegens succes herhaald!

In 2013 is voor de eerste keer de ISA Fietsclinic georganiseerd. Ruim 35 sportievelingen hebben toen deelgenomen aan onze clinic. Met deze fietsclinic heeft ISA vorig jaar een bescheiden bijdrage kunnen leveren aan een nieuwe intensive care in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.  

Ook dit jaar wil ISA een fietsevenement organiseren voor haar relaties. En omdat we er een traditie van willen maken noemen we hem vanaf dit jaar de “ISA CLASSIC”.Deze zal plaats vinden op vrijdag 12 september a.s. Als goed doel hebben we dit jaar gekozen voor het Jeugdsportfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen kunnen sporten als hun ouders/verzorgers daarvoor niet de financiële middelen hebben. Een doel dat ISA van harte ondersteunt, omdat samen sporten enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, zowel op het fysieke, mentale als sociale vlak.

Wij willen je als gewaardeerde relatie van ISA graag uitnodigen voor de ISA CLASSIC. Of je nu een beginnend of ervaren fietser bent. Dit jaar doen we dit met een prachtige tocht over de Utrechtse Heuvelrug. Aansluitend rijden we een heuse 'koers' op een kort parcours met daarin opgenomen 2 venijnige klimmetjes bij Doorn (de Ruiterberg en de Hoogstraat). Daarbij geven we je gedurende de dag tips om zo effectief mogelijk te rijden, uit de wind rijden, op het juiste moment het juiste verzet te kiezen en koerstactiek.   

Lees hier verder voor meer informatie en aanmelden.

 ISA fietst bijna 8.500 euro bij elkaar voor het WKZ

Eelco, Ronald en Sanne van ISA hebben zaterdag 22 juni deelgenomen aan de sponsortocht Fietsenvoor.nl. Doel van deze toch was geld inzamelen voor een nieuwe kinder-intensive-care voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

De wielrenners die op 22 juni de Col de la Colombière hebben beklommen, hebben maar liefst 75.000 euro opgehaald! De ISA renners waren goed voor zo’n 8.500 euro en hebben 17 keer de berg beklommen. Dit geld gaat rechtstreeks naar de nieuwe kinder-intensive-care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis! In totaal werd 152 keer (!) omhoog gefietst.

Held WKZ def

 

 

 

 

 

 

Sfeerimpressie Fietsclinic 'Trainen op effect' zondag 26 mei 2013

 

collage clinic

Geslaagde fietsclinic ‘Trainen op effect’ bij ISA Training


fietsclinic oefening voor pand Zondagochtend 26 mei stonden 32 beginnende en gevorderde fietsers in passend tenue en met een glimmende fiets te trappelen om van start te gaan. ISA organiseerde voor de eerste keer  de Fietsclinic ‘ Trainen op effect’  voor haar relaties en voor fietsers die aan de sponsortocht Fietsenvoor.nl gaan meedoen.

ISA heeft deze clinic belangeloos georganiseerd om de deelnemers aan Fietsenvoor.nl optimaal voor te bereiden op hun sponsortocht van 22 juni. Die dag beklimt een groep van 40 sportievelingen zo vaak mogelijk de Col de la Colombière (in de Franse Alpen) om geld in te zamelen voor een kindvriendelijker intensive care in het Wilhelmina Ziekenhuis (WKZ). Een kleinschalige sponsoractie waarbij het gesponsorde bedrag rechtstreeks en voor de volle 100% ten goede komt aan dit goede doel. Vanuit ISA fietsen 22 juni Eelco Themans, Ronald Nolens en Sanne Fictoor mee.

Niet alleen de deelnemers aan Fietsenvoor.nl waren enthousiast over de ISA Fietsclinic, ook de relaties die ISA heeft uitgenodigd waren bloedfanatiek en gebrand op het winnen van de klimtijdrit.

Ondanks de voorspellingen was het prima fietsweer, fris voor de tijd van het jaar, maar droog. Om 09.00 uur werd er afgetrapt met het gezamenlijk stil staan bij de basis van het wielrennen: Wat is belangrijk om te weten als je met nog meer plezier en rendement wilt gaan fietsen. Tips en trucs werden aangereikt op het gebied van trainingsopbouw, fietstechniek, eten en drinken, materiaal, etc.

Daarna begon het “ervarend leren”. De beginners startten bij ISA op Landgoed Leusderend om daar de basistechniek van het fietsen onder de knie te krijgen. Je zeker voelen op de fiets was een belangrijk trainingsonderdeel. Er werd getraind op behendigheid en houding. Vervolgens ging de groep op weg richting de Utrechtse Heuvelrug waar halverwege de route bij Doorn nog een klimtijdrit op het programma stond.

De gevorderden gingen na de tips en trucs direct op pad voor een tocht van 62,5 kilometer door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug. Ook zij hebben tijdens de klimtijdrit alles gegeven om op de Ruiterberg in Doorn een goede tijd neer te zetten.

fietsclinic uitreiking prijs Zowel de beginners als de geoefende fietsers kwamen moe maar voldaan weer terug in Leusden voor de lunch. “Ik heb echt superveel geleerd” aldus een beginnende deelneemster.

Tijdens de lunch heeft Susan Olde Kalter namens de stichting Vrienden van het WKZ de aanwezigen gepresenteerd waarom het zo belangrijk is dat de nieuwe kinder- IC er komt. Vanuit de reguliere financiering is er alleen budget voor een ‘kale’ intensive care. Vrienden van WKZ zet zich in voor de extra dingen die buiten de reguliere financiering vallen  Denk aan alle extra voorzieningen om de IC ouder- en kindvriendelijk te maken. Tijdens de clinic is er door ISA en de deelnemers nog een extra bedrag van ruim 660 euro opgebracht.

ISA bedankt haar sponsors: Vitam Catering  voor de goedverzorgde lunch en Brezan voor de technische ondersteuning onderweg en assistentie bij lekke banden. En bedankt de deelnemers aan de clinic voor hun inzet en enthousiasme!

Wil jij een volgende keer ook uitgenodigd worden voor een ISA Fietsclinic, laat ons dat dan weten, dan zetten we je op de lijst.


De shirts zijn binnen...

foto ISA fietsshirt

 

 

 

De voorbereidingen voor de clinic zijn in volle gang.

Je kunt de ISA fietsers aan dit shirt herkennen, wij hebben er zin in!

 

 

Het parcours is verkend!

Fietsers

 

De ISA fietsers hebben, weliswaar incognito, het parcours verkend!

De ideale plek voor de klimtijdrit is bepaald, wij zijn benieuwd naar de snelste tijd!

 

 

 

Fietsclinic 26 mei 2013

Zondag 26 mei a.s. organiseert ISA een bijzondere fietsclinic op de Utrechtse Heuvelrug voor zowel beginnende als gevorderde wielrenners. Met deze fietsclinic ondersteunen we een sponsoractie voor een nieuwe kinder intensive care in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht.

De aanleiding voor deze clinic is de sponsoractie Fietsenvoor.nl, een initiatief van ons Reclamebureau O uit Utrecht. Op zaterdag 22 juni beklimt een groep van 50 sportievelingen de Col de la Colombière in de Franse Alpen om geld in te zamelen voor een nieuwe kinder intensive care in het WKZ. Vanuit ISA doen Sanne Fictoor, Ronald Nolens en Eelco Themans mee aan deze sponsoractie.

 ISA organiseert belangeloos een clinic om alle deelnemers aan Fietsenvoor.nl te trainen op effect, zodat de deelnemers goed voorbereid aan de start zullen staan. Want hoe vaker ze de col bedwingen, hoe meer geld ze ophalen voor het goede doel.

Naast de deelnemers aan fietsenvoor.nl zijn ook andere relaties van ISA van harte welkom om deel te nemen aan onze clinic. Per deelnemer aan de clinic stort ISA 25 euro aan het WKZ.

Op dit moment hebben we zo'n 30 deelnemers aan de clinic.

Wil je meer weten over de clinic of wil je graag deelnemen, neem dan contact met ons op.