Blog
-
De 5 managementlessen van Sinterklaas
Ook dit jaar lijkt Sinterklaas weer voor een 25% - 30% hogere omzet te zorgen ten opzichte van een reguliere week voor online. Wat kun je leren van deze geslaagde zakenman?
-
5 competenties van de verkoper van de toekomst
Over de afgelopen jaren zijn vier belangrijke verkooptrends te identificeren binnen de verkoopfunctie van organisaties. De mate van deze verkooptrends verschillen enigszins per markt of sector, maar ze zijn waarneembaar; aan u de vraag welke van deze trends voor uw organisatie het belangrijkst was?
-
Consultative selling in verkooptraining buitendienst?
Sinds de jaren ’80 is consultative selling een begrip geworden in sales. De meeste verkooptrainingen buitendienst zijn dan ook gebaseerd op dit gedachtengoed van adviserend verkopen. De tijden zijn echter enorm veranderd de afgelopen 30 jaar.
-
ISA past privacy statement aan in kader van AVG
De afgelopen periode heb je vast veel e-mails ontvangen over de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De AVG is ontworpen om de privacywetgeving in heel Europa op één lijn te brengen en treedt op 25 mei 2018 in werking. Ook ISA heeft in dat kader haar privacy statement aangepast.
-
10 redenen waarom verkopers falen
Er wordt veel onderzoek gedaan naar het succes van verkopers. Daaruit blijkt dat succesvol verkopen weinig te maken heeft met het product of de dienst die verkocht wordt, maar dat vooral de overtuigingen, attitude en vaardigheden van de verkoper de grootste invloed hebben. Immers, goed en succesvol verkopen is mensenwerk.
-
Succesvol leiderschap begint bij zelfinzicht
Goede zelfkennis is onontbeerlijk om een goede leidinggevende te kunnen zijn. Leidinggeven is immers vooral mensenwerk en daarvoor moet je weten wat het effect is van jouw eigen gedrag op anderen. Succesvol leiderschap betekent dat je anderen kunt beïnvloeden en dat begint met zelfkennis.
-
Kan je klantgericht gedrag aanleren?
Zo’n beetje iedere organisatie noemt zichzelf wel klantgericht. Je zou ook wel gek zijn om dat niet te doen, het bestaansrecht van je onderneming hangt er immers vanaf. Desondanks slaagt de ene onderneming er beter in een uitmuntende klantbeleving te realiseren dan de andere. Hoe zijn die verschillen te verklaren?
-
Hoe kan je effectief leidinggeven op afstand?
Elke manager die zijn medewerkers weinig ziet, weet hoe lastig het is om medewerkers aan te sturen op afstand. Als je leiding geeft aan bijvoorbeeld servicemonteurs of accountmanagers die je weinig zelf “in actie” ziet, dan is het sturen op harde output (zoals productiviteit, marge, aantallen) vaak prima te doen.
-
Spreek jij de taal van de klant?
Of ik geholpen wilde worden bij het uitzoeken van een goede wijn, wilde de verkoper van de plaatselijke slijterij weten. Nu ben ik altijd op mijn hoede bij een dergelijk aanbod. Bang om met een veel te dure fles naar huis te gaan, die vaak niet eens zo veel beter...
-
Klantgerichtheid voor verzekeraars
Klantgericht werken is voor verzekeraars geen keuze meer.
-
Klantbeleving verhoog je niet door een paar trucjes
Gewapend met een spiekbriefje meldde Donald Trump zich onlangs op een bijeenkomst voor de slachtoffers van een schietpartij op een school in Florida. Het briefje bevatte een vijftal geheugensteuntjes hoe te reageren tijdens het gesprek met de nabestaanden. Punt 5; ‘I hear you’.
-
Training heeft effect op klanttevredenheid!
Het is altijd leuk om te horen dat trainen leidt tot resultaat in de praktijk! Onze collega Claire Hinse kreeg deze week van Mercedes-Benz servicevestiging Cor Millenaar een mailtje dat ze de “Gouden Klant nr. 1” award hebben gewonnen en dat dit mede komt door de bijdrage van ISA.
-
10 tips voor het voeren van een telefonisch verkoopgesprek
Wat zijn de 10 ultieme tips om een telefonisch verkoopgesprek succesvol te laten verlopen?
-
Hoe kan je invloed uitoefenen op je bedrijfscultuur?
In gesprekken met managers van uiteenlopende bedrijven en organisaties horen wij geregeld de wens om “iets” met de bedrijfscultuur te doen. Bijvoorbeeld om te werken aan een meer pro-actieve of een meer klantgerichte of service cultuur. Maar het begrip bedrijfscultuur klinkt als iets ongrijpbaars.
-
Waarom verkopers zich beperken door hun eigen gedragspatronen
Veel verkopers ervaren dat ze onder druk staan. De manier waarop organisaties inkopen verandert namelijk snel. Klanten zijn steeds beter geïnformeerd en kritischer. Het wordt lastiger om bij nieuwe klanten binnen te komen. En concurrenten zitten ook bovenop de markt. Terwijl de eigen organisatie graag wil groeien in omzet en klanten.
-
Hoe test je of iemand geschikt is voor een rol in management, sales of service?
Het trainen van medewerkers en managers heeft vooral zin als je zeker weet dat ze beschikken over voldoende ontwikkelpotentieel. Zeker als het gaat om functies met een hoog afbreukrisico, zoals leidinggevenden, verkopers en (customer) service medewerkers.