6 tips voor acquisitieplanning

Wanneer je op zoek bent naar regelmatige verkoopresultaten, probeer dan deze stappen van Jeffrey Gitomer eens. Je zal verstelt staan van verschil in je productiviteit.

  1. Schrijf je eerste order op maandagochtend. Maak een afspraak vroeg in de ochtend met een klant waarvan jij zeker bent dat hij bij jou gaat kopen. Het zal je een heerlijk gevoel geven wanneer je de week begint met een order op zak.
  2. Maak minstens vijf afspraken voor de rest van de week. Maak er een succesvolle dag van. Hoe succesvol je bent is aan jou. Pak de telefoon en bel.
  3. Hoe je werkt op vrijdag, zet de toon voor de volgende week. Plan op vrijdag alvast de activiteiten voor volgende week. Wanneer je goed werkt op vrijdag, kan je er zeker van zijn dat de volgende week ook succesvol gaat worden. 
  4. Probeer op vrijdagmiddag nog een deal te sluiten. Ja, de rest zit aan de borrel. Maar jij eindigt de week positief en succesvol
  5. Maak zeker vijf afspraken voor de komende week, zorg dat je agenda zo goed als vol zit.
  6. Zet jezelf een doel, bijvoorbeeld: “Ik ga vrijdag niet naar huis, voordat ik vijf afspraken en mijn ‘maandagochtend verkoop’ heb ingepland.”

ISA biedt maatwerk trainingen op het gebied van sales, communicatie / klantgerichtheid en management. Waar gaat jouw organisatie goed in worden? Kies jouw training: 

Verkooptraining | Communicatietraining |  Management training