Blog

  • De 5 Voordelen van de 100 Dagen Challenge

    In de dynamische wereld van verkoop en klantenservice is stilstand geen optie. Veel organisaties worstelen met het vertalen van hun verkoopstrategieën naar meetbare resultaten. ISA Training & Coaching biedt met hun 100 Dagen Challenge een effectieve oplossing om deze kloof te overbruggen en blijvend succes te realiseren. Is deze blog lees je de vijf belangrijkste voordelen van de 100 Dagen Challenge.

  • Verhoog je rendement met data-gedreven verkoopstrategieën

    Valt het jou ook op dat door de kwaliteit van de commerciële data in jullie CRM-systeem, de data beperkt bruikbaar is voor het verkoopteam?

    In 2024 is de relevantie van data-gedreven verkoopstrategieën echter groter dan ooit. Met de toenemende hoeveelheid beschikbare klantdata en de groeiende concurrentie, is het cruciaal voor bedrijven om slimme en gerichte verkoopstrategieën te hanteren. Een combinatie van bijvoorbeeld segmentatie, gerichte acties, en gebruik van dashboards zijn essentieel om competitief te blijven en de klanttevredenheid te verhogen. Door data te combineren met sterke verkoopvaardigheden, kan jouw verkoopteam effectiever opereren en meer duurzame klantrelaties opbouwen.

     

  • Tien eigenschappen van een succesvolle verkoper

    Heb je genoeg van die opdringerige verkopers aan de telefoon?

    Het lijkt soms alsof we teruggaan in de tijd, met de constante stroom aan telefoontjes van opdringerige energieverkopers of verkopers van beleggingsonroerendgoed. Ze dringen zich op, tonen geen respect en doen alsof je al een deal met hen hebt gesloten. Terwijl je probeert deze vasthoudende verkopers af te wimpelen, vraag je je misschien af: wat voor verkooptraining hebben deze mensen gehad? Het kan nooit een goede training zijn geweest, want ze laten perfect zien hoe het níet moet. Maar wat zijn dan de eigenschappen van een écht goede verkoper? In dit artikel ontdek je de tien eigenschappen die essentieel zijn voor succesvol verkopen. De genoemde eigenschappen blijven relevant en essentieel voor succesvol verkopen in 2024, met een nadruk op klantgerichtheid en authenticiteit.