Hoe krijg ik mijn medewerkers proactief? Gratis workshop

Hoe proactief zijn jouw medewerkers?

Hoe belangrijk is proactief gedrag binnen jouw bedrijf?

In gesprekken met klanten horen wij vaak dat de wens bestaat om medewerkers meer proactief te krijgen. Bijvoorbeeld als het gaat om het zelf actiever bewerken van de markt of om het nemen van initiatieven om oplossingen aan te dragen.

Het goede nieuws is dat onderzoek aantoont dat pro activiteit te leren is. Maar dat gaat niet vanzelf. Pro activiteit blijft een issue waar veel organisaties mee bezig zijn. Het is één van de meest gewenste competenties die organisaties graag bij medewerkers zien. Proactieve medewerkers nemen initiatief, denken in oplossingen, zijn creatief met kansen en wijzen minder naar wat er om hen heen allemaal mis is. Zij denken vooruit, wachten niet af, nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen presteren en stellen zich niet afhankelijk op.

ISA heeft veel ervaring met het ontwikkelen van proactief en ondernemend gedrag. Of het nu gaat om verkopers, managers, service medewerkers of inhoudelijk specialisten.

Graag nodigen wij je daarom uit voor onze workshop “Hoe krijg ik mijn medewerkers proactief?”  In 2 uur nemen we je op een interactieve manier mee door de volgende onderwerpen:

  • Wat is proactief gedrag?
  • Waarom is dit belangrijk?
  • Hoe motiveer ik mijn medewerker tot proactief gedrag?
  • Hoe zorg ik dat hij/zij blijvend proactief gedrag vertoond?

Wanneer         Donderdag 19 november 2015
Hoe laat          Van 17:00 – 19:00 uur (ontvangst vanaf 16:30 uur)
Waar               ISA Training, Leusderend 40, Leusden
Investering      Deze workshop is kosteloos. Het kost je alleen een investering in tijd.

Interesse? Meld je dan proactief aan voor deze workshop, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@isatraining.nl. Vermeld in de mail je naam, bedrijfsnaam, functie en met hoeveel personen je naar de workshop komt.

P.S. Kijk op ons YouTube kanaal naar onze filmpjes over Proactiviteit en het Doelstellingengesprek naar hoe het niet moet.