Hoe voorkom je dit jaar vakantiestress?

Je vakantie staat gepland en komt snel dichterbij. Je hebt nog een hele lijst met punten die je af wilt ronden voor je vertrekt. Het lijkt wel of iedereen nog van alles wil plannen en afronden voor de vakantie. Velen kennen deze momenten van stress net voor de vakantie, maar hoe ga je ermee om? Graag geven wij je een aantal praktische tips om vakantiestress te vermijden.

1. Stel haalbare doelen

Kijk naar wat je kunt afronden voor de vakantie en doe dat ook. Zijn bepaalde zaken niet haalbaar voor je vakantie, bespreek dan met je manager of opdrachtgever of dit eventueel na je vakantie kan. Het is verstandig om in je tijdsplanning rekening te houden met klusjes en onvoorziene zaken die ‘nog even’ moeten worden afgerond.

2. Maak een dagelijkse to do list

Begin met belangrijke en urgente dingen. Van belangrijke zaken naar minder belangrijke zaken. Stel voor iedere taak een tijdslimiet vast en houd je daaraan.

3. Doe alles maar een keer

Als je een document of e-mail leest, neem dan direct een besluit wat je ermee gaat doen. Doe steeds één ding tegelijk.

4. Houd overzicht

Doe een klus in zijn geheel, splits een taak niet op. Je raakt het overzicht kwijt.

5. Durf nee te zeggen

Wees selectief, durf nee te zeggen. Laat je to do list niet verstoren.

6. Zorg voor een opgeruimde werkplek

Een opgeruimde werkplek zorgt voor overzicht. Het scheelt een hoop tijd en ergernis wanneer je alles in een keer kunt vinden.

7. Zorg voor een tijdige overdracht

Draag je werkzaamheden niet het laatste uur voor je vertrekt over aan je collega, maar doe het tijdig, zodat er tijd over is voor vragen van collega’s. Zorg voor een duidelijke en volledige overdracht, zodat de kans klein is dat jij gebeld zal worden tijdens je vakantie.

Wil je dat binnen jouw organisatie effectiever gewerkt gaat worden? Ga dan het gesprek met ons aan. Of laat ons vrijblijvend een workshop geven over effectief werken en time management. Neem hiervoor contact op met één van onze trainers/consultants via info@isatraining.nl of op telefoonnummer 033-4332400.