ISA fietst bijna 8.500 euro bij elkaar voor het WKZ

Eelco, Ronald en Sanne van ISA hebben zaterdag 22 juni deelgenomen aan de sponsortocht Fietsenvoor.nl in de Franse Alpen. Doel van deze tocht was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een nieuwe kinder-intensive-care voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht.

De fietsers die op 22 juni de Col de la Colombière hebben beklommen, hebben maar liefst 75.000 euro opgehaald! De ISA fietsers waren samen goed voor zo’n 8.500 euro en hebben 17 keer de berg beklommen. Dit geld gaat rechtstreeks en voor de volle 100% naar de nieuwe kinder-intensive-care van het WKZ! Meer informatie over dit goede doel  kan je vinden op www.125jaarwkz.nl.
Op zaterdagochtend 22 juni gingen de 41 fietsers van start op de Col de la Colombière. Klokslag 5.00 uur in de vroege ochtend werd het startsein gegeven voor een zware, maar vooral fantastische dag! Elke renner haalde het uiterste uit zichzelf door zoveel mogelijk toppen te halen. Want hoe meer toppen, hoe meer geld naar de nieuwe kinder-intensive-care! De hele dag werd gefietst; de laatste top werd om 21.30 uur bereikt.
 
In La Repoisoir, het dorp waar het supportershome was gevestigd, werd 's avonds het totale bedrag van 75.000 euro bekend gemaakt. De burgemeester van het dorp reikte de cheque uit aan Vrienden WKZ.
 
De Col de la Colombière ligt in de Haut Savoie, in de noordelijke Alpen van Frankrijk. De steile klim is 16,3 km lang en loopt via het bergdorp La Repoisoir naar de top op een hoogte van 1613 meter. Een zeer zware col van de eerste categorie met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8 procent en een maximaal stijgingspercentage van maar liefst 12 procent!