Open Training Motiverend Leidinggeven

“Managementvaardigheden voor het aansturen van een succesvol team”.

Bestemd voor

De training is bedoeld voor (aankomende) leidinggevenden die hun management vaardigheden en leidinggevende capaciteiten willen verbeteren om meer uit hun medewerkers en team te halen. Bijvoorbeeld: afdelingshoofden, teamleiders, vestigingsmanagers en andere managers van teams. 

Doel

De training Motiverend Leidinggeven heeft tot doel kennis en vaardigheden op het gebied van leidinggeven te ontwikkelen bij (aankomende) managers, zodat zij effectief hun medewerkers kunnen aansturen op hun inspanningen, gedrag en resultaten. De training leert managers effectief leiding te geven aan hun team, zodat zij met hun team de afgesproken teamresultaten kunnen realiseren. 

Opbouw

De training is opgebouwd uit twee losse trainingsdagen. Hier is bewust voor gekozen om de deelnemers in de praktijkperiode tussen de twee trainingsdagen in, zoveel mogelijk in de eigen praktijk te laten oefenen met het geleerde tijdens de eerste trainingsdag. Tijdens de tweede trainingsdag kan dan ook aandacht worden gegeven aan de praktijkervaringen uit de voorgaande periode.

Werkwijze

De werkwijze tijdens de trainingsdagen heeft een stevig doe karakter. Praktijkoefeningen, praktijkcases en praktijkopdrachten staan centraal. Elke trainingsdag wordt afgesloten met een Persoonlijk Actie Plan, een belangrijk hulpmiddel dat de deelnemer helpt zijn/haar voornemens waar te maken. Dit plan is tevens de basis voor de begeleiding van de deelnemer door de manager van de deelnemer.

Inhoud dag 1

Wat is leidinggeven/managen?

Bewust positief beïnvloeden

Situationeel leidinggeven:

  • Ontdekken van de eigen voorkeursstijl.
  • Effectief inzetten van de juiste leiderschapsstijl.
  • Van instrueren naar coachen en delegeren.

Motiveren en aanspreken:

  • Medewerkers motiveren.
  • Feedback geven.

Praktijkopdracht 

Inhoud dag 2

Terugblik op praktijkervaringen naar aanleiding van dag 1

Gesprekstechnieken:

  • Het doelstellingengesprek.
  • Het ontwikkelgesprek.
  • Het beoordelingsgesprek.
  • Het correctiegesprek.

Teammanagement

Leidinggeven aan verandering

 

Groepsgrootte

Gezien het interactieve karakter van deze training hanteren wij een groepsgrootte van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Hierdoor krijgt iedereen voldoende persoonlijke aandacht en wordt er door de interactie ook veel geleerd van elkaar..

Intake manager

De training wordt vooraf gegaan door een telefonische intake met de manager van de deelnemer. Tijdens deze intake wordt met de manager doorgenomen wat zijn/haar rol is voor, tijdens en na de trainingsdagen en geven we de manager praktische tools mee als het gaat om het begeleiden van zijn/haar medewerker in de praktijk.

Trainingsdata en locatie

November 2021, 09.00 - 17.00 uur
Dag 2 mogelijk begin december 2021, 09.00 - 17.00 uur

Beide trainingsdagen vinden plaats bij ISA op landgoed Leusderend in Leusden. 

Investering

€ 1.495,- per deelnemer (inclusief materialen en verblijfsarrangementen, exclusief BTW). 
FHI leden krijgen 33% korting en investeren daarmee slechts € 995,-- per deelnemer.