Geslaagde fietsclinic ‘Trainen op effect’ bij ISA Training

Zondagochtend 26 mei stonden 32 beginnende en gevorderde fietsers in passend tenue en met een glimmende fiets te trappelen om van start te gaan. ISA organiseerde voor de eerste keer  de Fietsclinic ‘ Trainen op effect’  voor haar relaties en voor fietsers die aan de sponsortocht Fietsenvoor.nl gaan meedoen.

ISA heeft deze clinic belangeloos georganiseerd om de deelnemers aan Fietsenvoor.nl optimaal voor te bereiden op hun sponsortocht van 22 juni. Die dag beklimt een groep van 40 sportievelingen zo vaak mogelijk de Col de la Colombière (in de Franse Alpen) om geld in te zamelen voor een kindvriendelijker intensive care in het Wilhelmina Ziekenhuis (WKZ). Een kleinschalige sponsoractie waarbij het gesponsorde bedrag rechtstreeks en voor de volle 100% ten goede komt aan dit goede doel. Vanuit ISA fietsen 22 juni Eelco Themans, Ronald Nolens en Sanne Fictoor mee.

Niet alleen de deelnemers aan Fietsenvoor.nl waren enthousiast over de ISA Fietsclinic, ook de relaties die ISA heeft uitgenodigd waren bloedfanatiek en gebrand op het winnen van de klimtijdrit.

Ondanks de voorspellingen was het prima fietsweer, fris voor de tijd van het jaar, maar droog. Om 09.00 uur werd er afgetrapt met het gezamenlijk stil staan bij de basis van het wielrennen: Wat is belangrijk om te weten als je met nog meer plezier en rendement wilt gaan fietsen. Tips en trucs werden aangereikt op het gebied van trainingsopbouw, fietstechniek, eten en drinken, materiaal, etc.

Daarna begon het “ervarend leren”. De beginners startten bij ISA op Landgoed Leusderend om daar de basistechniek van het fietsen onder de knie te krijgen. Je zeker voelen op de fiets was een belangrijk trainingsonderdeel. Er werd getraind op behendigheid en houding. Vervolgens ging de groep op weg richting de Utrechtse Heuvelrug waar halverwege de route bij Doorn nog een klimtijdrit op het programma stond.

De gevorderden gingen na de tips en trucs direct op pad voor een tocht van 62,5 kilometer door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug. Ook zij hebben tijdens de klimtijdrit alles gegeven om op de Ruiterberg in Doorn een goede tijd neer te zetten.

Zowel de beginners als de geoefende fietsers kwamen moe maar voldaan weer terug in Leusden voor de lunch. “Ik heb echt superveel geleerd” aldus een beginnende deelneemster.

Tijdens de lunch heeft Susan Olde Kalter namens de stichting Vrienden van het WKZ de aanwezigen  gepresenteerd waarom het zo belangrijk is dat de nieuwe kinder- IC er komt. Vanuit de reguliere financiering is er alleen budget voor een ‘kale’ intensive care. Vrienden van WKZ zet zich in voor de extra dingen die buiten de reguliere financiering vallen  Denk aan alle extra voorzieningen om de IC ouder- en kindvriendelijk te maken. Tijdens de clinic is er door ISA en de deelnemers nog een extra bedrag van ruim 660 euro opgebracht.

ISA bedankt haar sponsors: Vitam Catering  voor de goedverzorgde lunch en Brezan voor de technische ondersteuning onderweg en assistentie bij lekke banden. En deelnemers, bedankt voor hun inzet en enthousiasme tijdens de clinic!

Wil jij een volgende keer ook uitgenodigd worden voor een ISA Fietsclinic, laat ons dat dan weten, dan zetten we je op de lijst.