Hoe geef je elkaar effectief feedback met behulp van e-training?

Feedback geven is wat ons betreft de basis van de ontwikkeling van medewerkers en dus van de organisatie. Feedback geven is een voorwaarde om goed samen te kunnen werken en om te werken aan cultuurverandering. Maar hoe ga je daar als organisatie effectief mee aan de slag? En kan je daar e-training voor inzetten? 

Effectief feedback geven doe je op basis van het 4G model. Dit model biedt een framework om ongewenst gedrag te benoemen en bij te sturen. En om gewenst gedrag te benoemen en te stimuleren! 

 Dit zijn de 4 G’s:  

  • Gedrag (feitelijk)
  • Gevoel (effect op jou)
  • Gevolg (gevolg daarvan)
  • Gewenst gedrag (concreet)

Voor elke organisatie is het cruciaal dat met name de leidinggevenden effectief feedback geven. Zodat gewenst gedrag gestimuleerd en ongewenst gedrag bijgestuurd wordt. Wat ons betreft 1 van de belangrijkste management taken. Maar ook 1 van de lastigste, want feedback geven is niet altijd leuk en makkelijk.

Hoe kan je ervoor zorgen dat al je managers dit effectief gaan toepassen, zonder dat ze hiervoor lang getraind moeten worden?

We hebben hier een unieke aanpak voor ontwikkeld, die bestaat uit 2 korte workshops en 3 e-trainingen via de webcam. E-training is een vorm van e-learning waarbij de focus ligt op het oefenen van vaardigheden in combinatie met feedback van de trainer. E-training wordt vooral ingezet om het effect van een training of workshop te vergroten. Dankzij e-training kunnen we het rendement van de workshops zichtbaar verhogen, omdat de deelnemers ook voor, tussen en na beide workshops aan de slag moeten met de inhoud en oefeningen.

Onze unieke aanpak bestaat uit een combinatie van workhops en e-training: 

  1. E-training vooraf
  2. Workshop 1 van 2 uur
  3. E-training tussentijds
  4. Workshop 2 van 2 uur
  5. E-training achteraf  

Wil je dat er binnen jouw organisatie effectiever feedback gegeven wordt? Zodat er structureel verandering optreedt richting het gewenste gedrag? Ga dan het gesprek met ons aan. Of laat ons vrijblijvend een workshop geven over feedback geven. Neem hiervoor contact op met één van onze trainers/consultants via info@isatraining.nl of op telefoonnummer 033-4332400.