Hoe haal je het maximale uit je beursdeelname?

Veel van onze opdrachtgevers zijn aanwezig op hun eigen vakbeurs. Zoals de AutoRAI, de Hortifair, de WOTS (World Of Technology & Science), de Maritime Industry of de ICT & Logistiek. Internet zou het organiseren van beurzen overbodig maken, maar mensen blijken toch nog graag zaken te doen met mensen. En dus blijft beursdeelname nog steeds een prima marketing & sales instrument. Maar dan moet je het wel effectief inzetten. 

Een mooie stand en dito presentatie is niet meer voldoende. Het gedrag van de standbemanning is je belangrijkste troef. De standbemanning moet in staat zijn de bezoekers te interesseren voor zowel je producten en diensten als voor je organisatie. Wat mag je van je standbemanning verwachten als je het maximale uit je beursdeelname wilt halen?

6 Tips voor een goede standbemanning:

1. Zorg ervoor dat elk lid van je standbemanning een duidelijke individuele taakstelling heeft voor de beurs. Hoeveel afspraken moeten zij op de beurs zelf maken en in de periode direct daarna?

2. Zorg ervoor dat je standbemanning weet hoe zij de grootste gemene deler weet te vinden tussen de doelstellingen van de bezoeker en de doelstellingen van je bedrijf. Als zij deze kunnen vinden, dan ontstaan er pas vruchtbare gesprekken met bezoekers.

3. Zorg ervoor dat je standbemanning weet welke uitstraling er precies gewenst is op de beurs (stand en bezetting zullen in harmonie met elkaar moeten zijn). Ook als het gaat om het gedrag dat je wilt uitstralen.

4. Zorg ervoor dat je standbemanning weet welke persoonlijke drempels zij tegen zullen komen om hun doelstellingen te bereiken en hoe zij hiermee om kunnen gaan in de praktijk op de beurs.

5. Zorg ervoor dat je standbemanning weet hoe zij als team zo optimaal mogelijk kunnen samenwerken op de beurs.

6. Zorg ervoor dat je van te voren de voorwaarden hebt gecreëerd dat in de periode direct na de beurs alle leads meteen worden opgevolgd en alle afspraken worden nagekomen.

Wil je meer halen uit de beursdeelname van jouw bedrijf? En meer weten over hoe wij de standbemanning kunnen helpen om succesvol te zijn? Tijdens de beurs, maar ook na afloop? Ga dan het gesprek met ons aan. Neem hiervoor contact op met één van onze trainers/consultants via info@isatraining.nl of op telefoonnummer 033-4332400.