Hoe kom je aan nieuwe klanten?

Voor veel organisaties is het binnenhalen van nieuwe klanten een belangrijk onderdeel van hun strategie. Voor hun continuïteit of omdat ze willen groeien. Maar hoe kan je dat op een effectieve manier doen? Hoe doe je dat planmatig en gestructureerd?

ISA heeft een eigen format ontwikkeld voor een New Business Plan. Je kan het gebruiken om je eigen marktbewerkingsplan te maken. Zodat je planmatig je markt gaat bewerken en nieuwe klanten gaat binnenhalen.

Een New Business Plan kan je zo complex maken als je zelf wilt. Je kan er zelfs op afstuderen. Ons New Business Plan proberen we vooral simpel te houden. Omdat het maar 1 doel heeft: dat je er in je eigen praktijk mee aan de slag gaat!

Het New Business Plan bestaat uit het beantwoorden van 5 hoofdvragen:

- Waar sta je nu?
- Wat wil je bereiken?
- Hoe ga je dat doen?
- Hoe zet je dat uit in acties, tijd en budget?
- Hoe ga je dat monitoren en bijsturen?

Deze 5 hoofdvragen vormen de 5 hoofdstukken van het New Business Plan. Download hier het ISA New Business Plan.

In dit document lichten we per onderdeel toe hoe je met new business aan de slag kan. Onze tip is om dit vooral niet alleen te doen. Ga hierover sparren met je collega’s, zodat je samen tot de beste inzichten komt. En leg de uitkomsten daarvan vast in je plan. Het succes zit daarna in het doen. Elke dag weer!

Wil je binnen jouw organisatie aan de slag met het binnenhalen van nieuwe klanten? Of wil je dat je verkopers actiever de markt gaan bewerken? Ga het gesprek met ons aan. Of laat ons vrijblijvend een workshop geven over marktbewerking en new business. Neem hiervoor contact op met één van onze trainers/consultants via info@isatraining.nl of op telefoonnummer 033-4332400.