Blog

 • Is jouw organisatie klaar voor koude acquisitie in 2018?

  In 2018 komt er nieuwe wetgeving voor het verwerken van persoonsgegevens. Dit betekent dat bedrijfsgegevens zoals een zakelijk telefoonnummer en een zakelijk mailadres ook als ‘persoonsgegevens’ worden gezien en je dus niet zomaar meer contact met een prospect kan opnemen.

 • Hoe kan je op een onconventionele manier op hospitality trainen?

  Voor één van onze opdrachtgevers mochten we aan de slag om een training over hospitality en gastheerschap te verzorgen voor hun verkoopadviseurs en after-sales medewerkers. Samen met onze opdrachtgever hadden we besloten er geen conventionele training van te maken.

 • De 6 managementlessen van Sinterklaas

  Sinterklaas heeft ook dit jaar weer voor een top omzet gezorgd. Wat kun je leren van deze geslaagde ondernemer? Hoe gaat de Sint om met klantgerichtheid, klantcontact en verwachtingen managen? Wat zijn de 6 wijze lessen van Sinterklaas?

 • Hoe stuur ik mijn verkopers op gewenst gedrag?

  Elke sales manager verzucht het wel eens: “Wat zou het heerlijk zijn als mijn verkopers precies zouden doen wat ik van ze verwacht!” 

 • Heeft consultative selling nog wel toekomst?

  Sluit consultative selling nog wel aan bij het huidige inkoopproces van organisaties? 

 • Hoe krijg je klantgerichte servicemedewerkers?

  Voor servicemedewerkers is klantgericht werken niet altijd vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat ze ooit gekozen hebben voor de techniek, of omdat hier voorheen niet op gestuurd werd.

 • Investeren in middle managers levert veel geld op

  Onderzoeksbureau Gallup heeft onderzocht dat teams die slecht geleid werden gemiddeld 50% minder productief en 44% minder winstgevend waren dan teams die goed geleid werden. Een artikel over het belang van goed middle management.

 • Feedback geven als keiharde voorwaarde voor de lerende organisatie

  Een lerende organisatie is een organisatie die haar medewerkers in staat stelt de dienstverlening aan te passen aan een voortdurend veranderende omgeving door ontwikkeling, samenwerking en initiatief te stimuleren. In deze tijd van snelle verandering lijkt een lerende organisatie een must. Onderzoek van o.a.

 • Heeft sales nog wel toekomst? Bekijk ons filmpje

  We hebben in een filmpje een aantal schokkende cijfers achter elkaar gezet over de toekomst van b2b sales. Volgens Graham Hawkins is de wijze waarop producten en diensten ingekocht worden de afgelopen 5 jaar meer veranderd dan de 130 jaar daarvoor.

 • Korte intensieve training in sales, communicatie of management

  ISA start in oktober weer met een aantal open trainingen, omdat we merken dat er veel vraag is naar korte intensieve trainingen op het gebied van verkopen, klantgerichte communicatie en praktisch leidinggeven. Een individuele aanpak staat daarbij voorop. De groepsgrootte is daarom maximaal 8 personen.

 • De 4 kernprincipes van de klantgerichte servicemonteur voor service gerichte organisaties

  Wanneer je organisatie naar service excellence streeft, dan weet je dat je medewerkers daar een grote rol in spelen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven met servicemonteurs, service engineers of technisch specialisten die vaak direct contact hebben met de klant. Klantgerichtheid is daarbij van groot belang. Welke principes moeten je medewerkers aan voldoen?

 • Management training: 5 tips voor het stimuleren van proactiviteit op het werk

  Het komt regelmatig voor dat we tijdens een managementtraining de vraag krijgen hoe je medewerkers stimuleert om proactiever te zijn. Tijdens zo’n managementtraining hebben we vaak te maken met ondernemers en managers, vaak mensen die van nature al pro-actief zijn.

 • Wint Tom Dumoulin de Giro dankzij een teamprestatie?

  Het zal weinig Nederlanders ontgaan zijn dat Tom Dumoulin ruim een week geleden een historische prestatie heeft neergezet door als eerste Nederlander de Giro d’Italia te winnen. Daar heeft hij al zijn bijzondere kwaliteiten voor moeten inzetten: intelligentie, “grinta” (de wielerterm voor verbetenheid), relativeringsvermogen, moed, focus, wilskracht, techniek en bovenal...

 • Wordt koude acquisitie verboden in 2018?

  In 2016 zijn de nieuwe Europese regels voor het verwerken van persoonsgegevens door het Europees Parlement aangenomen. Nederland dient deze wijziging ook door te voeren en dit zal naar verwachting per 25 mei 2018 van kracht worden.

 • ISA ontwikkelt innovatieve leermethode: de Learning Bootcamp!

  In een sport Bootcamp train jij je spieren met een gericht doel. Een vaardigheid is net als een spier en ook prima te trainen. Jij bepaalt welke spieren de meeste aandacht nodig hebben om jouw doel te bereiken.

 • Hoe kan je anderen effectief beïnvloeden en overtuigen?

  Wil je effectief leren anderen te beïnvloeden en overtuigen? Of het nu gaat om klanten, collega’s, medewerkers of partners? De Amerikaanse psycholoog Dr. Robert Cialdini onderzocht als eerste hoe mensen overtuigd worden. Hij analyseerde honderden overtuigingstactieken en ontdekte de zes basisprincipes van het overtuigen.

 • Hoe krijg ik mensen proactiever?

  In gesprekken met veel ondernemers en managers horen we vaak de wens om medewerkers proactiever te krijgen. Zeker in deze tijd van elkaar steeds sneller opvolgende veranderingen wordt de roep om proactieve medewerkers steeds groter.

 • “Beloof wat je waar kan maken en maak waar wat je belooft”. Maar wat doe je als je een klantbelofte niet kan waarmaken?

  Het kan wel eens voorkomen dat er iets afgesproken is met een klant wat (door overmacht) niet na te komen is. Bijvoorbeeld als een retour gestuurd product niet op tijd afgeleverd is bij de klant of als een service monteur niet op het afgesproken tijdstip bij de klant kan verschijnen. Hoe kan je dan het beste communiceren met de klant?

 • Insights Discovery als de basis voor persoonlijke effectiviteit en effectieve samenwerking!

  Het succes van elke organisatie valt of staat bij de prestaties van haar mensen. Met de kleurentaal van Insights Discovery investeer je in de effectiviteit van je mensen en geef je ze de middelen om hun communicatieve vaardigheden en de relaties met collega’s of klanten te verbeteren.

 • De 4 kernprincipes van de klantgerichte medewerker

  Streeft jouw organisatie naar service excellence? En spelen medewerkers daar een cruciale rol in? Dan is het goed om een helder beeld te hebben waar deze medewerkers aan moeten voldoen. Hoe kunnen zij zorgen voor tevreden en loyale klanten die zelfs ambassadeur van je organisatie kunnen worden? Voldoen jouw medewerkers...

 • Succesvol verkopen door het stellen van de juiste vragen

  Het is niet nieuw dat succesvolle verkopers meer vragen dan dat ze zeggen. Door te vragen kunnen ze immers onderzoeken wat de klant drijft en daar op in spelen. Wat minder bekend is dat het daarbij niet gaat om hoeveel vragen je stelt, maar om welke vragen je stelt.

 • Samenwerking tussen Service en Sales verdient minimaal dezelfde aandacht als samenwerking tussen Marketing en Sales!

  Service en Sales moeten elkaar versterken. De rollen van Sales en Service zijn namelijk snel aan het veranderen. Samenwerking tussen Service en Sales verdient minimaal dezelfde aandacht als samenwerking tussen Marketing en Sales. Want dat levert aantoonbaar meer omzet en winst op.

 • “Doe toch niet zo moeilijk, doe gewoon mee!” Hoe krijg je medewerkers mee in verandering

  Medewerkers meekrijgen in verandering vraagt om actieve begeleiding van de leidinggevende. Wat is veranderingsmanagement nu precies? En hoe krijg je medewerkers betrokken en gemotiveerd om mee te doen?

 • Is de verkoper een uitstervend ras?

  De traditionele rol van Sales verandert in rap tempo. Door internet, smartphones en social media is de wereld voorgoed verandert en daarmee ook het koopproces van klanten. Klanten hebben verkopers steeds minder nodig, omdat ze zelf makkelijk kennis vergaren over het aanbod in de markt.

 • Als managers alleen nog oog hebben voor het meten van prestaties

  Managers lijken er gek op te zijn en medewerkers worden er gek van. We meten wat af binnen onze organisaties. We willen immers nog productiever, efficiënter en winstgevender worden.

 • Service en Sales moeten elkaar versterken

  Veel ondernemingen hebben een Sales- én een Service afdeling. Sales doet de verkoop en Service installeert, onderhoudt, vervangt, repareert en lost op. In veel bedrijven zijn Sales en Service volledig gescheiden afdelingen. Waarbij Service zelfs nog wel eens minder aanzien krijgt dan Sales. Wat ons betreft is dat geheel onterecht.

 • Service-Profit Chain: Hoe winstgevendheid en groei voortkomen uit klant- en medewerkertevredenheid

  Onderzoek naar succesvolle service organisaties wijst uit dat succesvolle organisaties “customers and frontline workers” centraal zetten. De succesvolle organisaties investeren vooral in het aannemen, ontwikkelen, trainen en ondersteunen van de medewerkers die de klanten de service moeten laten ervaren.  In 1997 schreven Heskett, Sasser en Schlesinger hier een baanbrekend boek...