Blog

 • ISA Effect Garantie: doen wat we beloven

  ISA heeft met succes een grote onderneming begeleid bij het verbeteren van haar b2b sales. In een ontwikkeltraject van 6 maanden zijn de salesmanager en zijn verkoopteam van 11 accountmanagers intensief gecoacht en getraind. Mét resultaat: de gemiddelde orderwaarde is gestegen van 3.800 EUR naar 5.000 EUR per order, het gemiddelde aantal nieuwe offertes is gestegen van 5 naar 8 per week, en de conversie is gestegen van 29% naar 42%.

 • 8 Tips om je medewerkers te motiveren

  De traditionele manieren om mensen te motiveren werken niet meer. Belonen en straffen zijn niet meer voldoende om te zorgen dat werknemers topprestaties leveren. Mensen worden tegenwoordig door heel andere zaken gemotiveerd: door autonomie en ruimte om zelfstandig te handelen, door een inspirerende visie, door mogelijkheden tot samenwerking en door het ontwikkelen van meesterschap. 8 originele, maar toch beproefde motivatietrucs op een rij:

 • Leidinggeven in tijden van verandering

  Hoe stuur ik effectief op gewenst gedrag? 

  De snel veranderende wereld vraagt om aanpassingsvermogen en flexibiliteit van organisaties en daarom van de mensen die er werken. Van iedereen binnen de organisatie wordt verwacht dat ze meeveranderen in de door de organisatie gewenste richting. Managers en leidinggevenden staan voor de taak medewerkers te stimuleren en te motiveren hier in mee te gaan. Maar dit gaat niet vanzelf...

 • ISA Training verzorgt workshop 'koude acquisitie' voor FHI

  ‘Hoe krijg ik een afspraak bij een potentiële klant?’

  Koude acquisitie gaat over het benaderen van potentiële klanten waar je nog geen contact mee hebt gehad. Je wilt graag een afspraak maken met nieuwe klanten om hen uit te kunnen leggen wat jouw producten, oplossingen en dienstverlening voor ze kunnen betekenen. 

 • Coachend leidinggeven en Performance Management

  Coachend leidinggeven is een manier om medewerkers te motiveren en te begeleiden naar grotere zelfstandigheid.  Het is geen methodiek, truc of techniek maar een attitude, een manier van omgaan met elkaar die je niet aan of uit kunt zetten. Maar je kunt het wel leren. En Performance Management kan je inzetten om de prestaties en competenties van je medewerkers zichtbaar te maken. Zodat je harde  afspraken kan maken met je medewerker over wat je concreet van ze verwacht.

 • Geslaagde workshop "Hoe krijg ik mijn medewerkers proactief"

  Op donderdag 19 november jl. vond de ISA workshop “Hoe krijg ik mijn medewerkers proactief” plaats. Op een interactieve manier gingen trainers Dennis van der Heijden en Watze Bakker samen met de deelnemers aan de slag met vraagstukken als “Wat maakt een medewerker proactief” en “Hoe beweeg je iemand op...

 • 3 redenen om consistent te zijn

  Je zegt iets, maar doet vervolgens iets heel anders. Of je bejubelt de ene dag een werknemer om iets, de volgende dag brand je een ander om iets vergelijkbaars volledig af. 3 redenen waarom je consistent moet zijn.

  Als ondernemer geniet je vrijheid om je dromen na te jagen, dat betekent dat daar consistent management een onderdeel van is. Door een duidelijke lijn uit te dragen, jezelf niet tegen te spreken, schep je in ieder geval meer duidelijk en is het veel makkelijker om werknemers en klanten voor je te winnen. 3 argumenten waarom je consistent moet zijn.

 • Zijn beoordelingsgesprekken nog wel van deze tijd?

  Het einde van het jaar nadert. De beoordelingsgesprekken komen eraan! Steeds meer organisaties vragen zich af of deze gesprekken nog wel “van deze tijd” zijn. Dat snappen we. Omdat sommige managers vooral bezig zijn met het afvinken van hun formulier. En omdat ze de gesprekken voeren omdat het “van HR moet”. Als je er zelf als manager niet in gelooft, hoe kunnen de gesprekken dan waarde hebben? Lees meer…

 • Cijfers die je moet weten over de effectiviteit van sales!

  Wist je dat 48% van de sales medewerkers geen follow up geeft na een 1e sales contact? Terwijl 90% van de sales gerealiseerd wordt na het 3e contact met de potentiële klant! Nieuwe klanten binnenhalen vraagt om discipline en om een lange adem. Effectieve sales vraagt om een lange termijn aanpak! De ISA Sales Piramide maakt inzichtelijk waar je aan moet voldoen om succesvol te kunnen zijn in sales. Lees meer…

 • Geld verdienen met service en onderhoud: download de whitepaper!

  In de meeste branches wordt steeds meer geld verdiend met service en onderhoud. Deze trend zet zich door. Tegenwoordig komt in de Verenigde Staten al 8% van het BNP uit service, onderhoud en onderdelen en dit groeit jaarlijks.  Maar hoe benut je de commerciële kansen die service biedt? En hoe doe je dat gestructureerd en weloverwogen? In onze whitepaper geven we daar een aantal handvatten voor mee. Je kunt aan de slag met het maken van jouw eigen service actieplan. Download de whitepaper hier.

 • Geslaagde workshop 'Hoe kom ik aan nieuwe klanten'

  Op dinsdag 3 november jl. hebben Toon Janssen en Eelco Themans de ISA workshop “Hoe kom ik aan nieuwe klanten” gegeven. De workshop zat helemaal vol! De deelnemers werden zich bewust over hoe je met succes je markt kan bewerken en zijn vooral gaan oefenen met het voeren van gesprekken met potentiele klanten. Reacties achteraf waren: “Nu weet ik hoe ik effectief moet zijn in mijn acquisitie” en “Ik ben geïnspireerd om het morgen slimmer te doen”. Ook deelnemen aan een gratis ISA workshop? Kijk op onze website of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

   

 • 3 tips om ander gedrag te stimuleren

  “Wat zou het heerlijk zijn als mijn mensen precies zouden doen wat ik van ze verwacht!” Iedereen die leiding geeft, weet dat het sturen op gewenst gedrag van medewerkers veel van de leidinggevende vraagt. Elke medewerker zit immers anders in elkaar en ze doen niet automatisch wat je van ze verwacht. Je zal daar veel aandacht moeten besteden. Maar hoe doe je dat op een effectieve manier, zodat je je medewerkers blijvend motiveert om datgene te doen wat jij en je organisatie van ze verwacht?

 • 5 Tips om relaties aan je te binden

  Natuurlijk heb je de wens om een langdurige relatie op te bouwen met jouw klant. Toch is dat niet gemakkelijk. Wensen en behoeften van klanten veranderen in de tijd en de concurrentie ligt constant op de loer.  Hoe zorg je ervoor dat je persoonlijke relatie met de klant zo goed blijft dat ook nieuwe opdrachten gegund worden,  in plaats van aan de concurrent.

 • Proactief versus reactief

  Proactieve mensen nemen initiatief en proberen gebeurtenissen te beïnvloeden door zich te richten op eigen gedrag en gedachten waar ze invloed op hebben. Reactieve mensen wachten meer af en hebben de neiging om gebeurtenissen toe te schrijven aan anderen of externe omstandigheden.

 • 5 stappen naar een meer klantgerichte organisatie

  Veel organisaties zijn niet georganiseerd vanuit de klant, maar in afdelingen, waarbij elke afdeling verantwoordelijkheid draagt voor verschillende kanalen of producten en daarmee voor delen van de klantervaring. Maar hoe kun je je organisatie zo organiseren dat deze meer klantgericht is? In dit artikel delen we vijf tips voor een meer klantgerichte organisatie.

 • Hoe zorgen jouw medewerkers voor loyale klanten?

  Loyale klanten, wie wil dat niet? Klanten die blijvend (meer) kopen .Onderzoek wijst uit dat klanten pas echt loyaal worden als ze ‘oprechte betrokkenheid’ ervaren in het klantcontact. Maar hoe doe je dat? En hoe stuur je daarop? 

 • Trots op zeer hoge klanttevredenheid

  Klanttevredenheid is voor ISA van cruciaal belang. Niet alleen omdat we daar als klantgerichtheidspecialist veel over adviseren, trainen en coachen. Maar vooral omdat ook wij alleen bestaansrecht hebben wanneer we tevreden klanten hebben. Daarom zijn wij super trots op onze hoge score van 96,7 % in het meest recente klanttevredenheidsonderzoek (zomer 2015) van CEDEO. De resultaten hebben we samengevoegd in een overzichtelijke infographic.

 • 5 Blunders in (klant)communicatie

  Er wordt wel eens gezegd dat woorden slechts tien procent deel uitmaken van onze communicatie. Lichaamstaal en stemgeluid zouden veel meer effect hebben. Toch geldt in de zakenwereld dat sommige, op het eerste oog onschuldige woorden, dodelijk kunnen zijn voor jouw omzet. Een aantal (herkenbare?) voorbeelden:

 • Hoe krijg ik mijn medewerkers proactief? Gratis workshop

  Hoe proactief zijn jouw medewerkers?

 • Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Gratis workshop

  Hoe kom ik binnen bij bedrijven die me niet kennen?

 • 7 tips voor beter presenteren

  Niet iedere ondernemer is even dol op presenteren. Toch is het zaak je bedrijfsverhaal helder over de bühne te krijgen. Met deze 7 korte tips haal je het maximale uit je praatje.

 • INFOGRAPHIC: Waarom zou je investeren in klantgerichtheid? De overtuigende cijfers.

  Nieuwe klanten zijn van groot belang. Dat weet iedere sales maar verstandige organisaties weten allang dat het werven van nieuwe klanten niet ten koste mag gaan van de bestaande klanten. In deze infographic staan de overtuigende cijfers op een rijtje.

 • Zo bouw je een langdurige relatie op met je klant

  Nieuwe klanten zijn van groot belang. Dat weet iedere salesprofessional, maar verstandige organisaties weten ook dat het werven van nieuwe klanten niet ten koste mag gaan van de bestaande klanten en klantenbinding.

 • Zo test je medewerkers op klantgerichtheid

  Elke organisatie heeft een eigen unieke visie op klantgerichtheid. Door deze visie concreet te vertalen naar gewenst gedrag, kan vastgesteld worden in hoeverre je huidige en toekomstige medewerkers aan de klantgerichtheidsnorm van jouw organisatie voldoen. Er bestaat hiervoor een unieke online test om een match te kunnen maken tussen de organisatienorm en de normen van de (potentiele) medewerker.

 • Kan je jouw klanten bewust beïnvloeden?

  In onze visie is service verlenen en verkopen het bewust positief beïnvloeden van de klant. De service medewerker of verkoper die vanuit persoonlijke kracht de klant echt raakt realiseert samen met de klant de meeste en meest duurzame resultaten. Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat dan?

 • 5 kenmerken van slimme mensen

  Je beschikt over een goed stel hersens, maar ben je ook dat genie dat zich kan meten aan Einstein of Steve Jobs? 5 kenmerken van briljante geesten, die aan te leren zijn! 

  Goed, iedereen heeft zijn eigen tempo en zijn eigen manier van dingen doen. Boerenslimheid, een vermogen om heel snel te handelen en moeilijke beslissingen te nemen. Het speelt allemaal mee. Maar voor het grotere plaatje, geldt dat je zonder vlijmscherpe hersens niet die briljante topondernemer wordt. Hierbij de 5 gedragskenmerken van slimme mensen.

 • 4 veelgemaakte fouten met LinkedIn

  LinkedIn is nog steeds veruit het meest populaire sociale netwerk voor zakelijke contacten. Maar hoeveel business haal je uit het platform? Wanneer het antwoord hierop ‘niet veel’ tot ‘niets’ is, kan dat komen doordat je in de volgende valkuilen trapt.

   

   

 • Vier veelgemaakte fouten met LinkedIn

  LinkedIn is nog steeds veruit het meest populaire sociale netwerk voor zakelijke contacten. Maar hoeveel business haal je uit het platform? Wanneer het antwoord hierop ‘niet veel’ tot ‘niets’ is, kan dat komen doordat je in de volgende valkuilen trapt.

   

   

 • 9 tips voor krachtige communicatie door lichaamstaal

  In onze communicatie trainingen hebben we ook aandacht voor non-verbale communicatie. Want niet alleen wat je zegt is belangrijk, maar vooral hoe je het zegt. Je lichaamstaal spreekt altijd, ook als je niets zegt.

  Hoe kan je krachtiger communiceren door lichaamstaal? We geven je 9 tips om je lichaamstaal te verbeteren en krachtiger te communiceren. Je kan ze overal toepassen: van een vergadering tot een klantgesprek.

 • Een training klantcommunicatie, hoe ziet dat er uit?

  Succesvolle organisaties weten dat investeren in de ontwikkeling van hun mensen ze veel oplevert. Voor de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van communicatie en klantgerichtheid bieden wij trainingen aan. Iedere training stellen wij samen met onze opdrachtgever samen uit verschillende modules. Hoe zo’n training er uit komt te zien ligt dus aan de eigen wensen en behoeften.

 • Waar gaat jouw organisatie goed in worden?

  Effectieve mensen maken het verschil. Succesvolle organisaties weten dat en investeren daarom in de ontwikkeling van hun mensen. Zodoende kunnen ze beter en blijvend innoveren, produceren en verkopen. Daarom biedt ISA maatwerk trainingen op het gebied van verkoop, communicatie / klantgerichtheid en management:

 • De 5 criteria voor klantvriendelijkheid

  Klantvriendelijke organisaties maken het verschil. Hun klanten zijn tevredener en dat betekent dat ze loyaal zijn en dat ze meer producten en/ of diensten zullen afnemen. Wat minstens zo belangrijk is, dat ze uw organisatie ook actief aanbevelen aan anderen. Deze ‘promotors’ zijn zo overtuigd van de kwaliteiten van hun leverancier dat zij hun eigen reputatie op het spel durven zetten door deze organisatie actief aan te bevelen. Er is een duidelijk verband tussen klantvriendelijkheid en het ‘promoten’ van uw organisatie door uw klanten. In onze communicatie trainingen leren wij uw medewerkers alles over klantvriendelijkheid.

 • Hoe verdien je meer geld met service?

  Bij een groeiend aantal bedrijven neemt de vraag vanuit de klant naar service en onderhoud snel toe. Deze trend zou moeten leiden tot een groeiend aandeel van service en onderhoud binnen de gerealiseerde bedrijfsomzet en winst. Daarnaast hebben klanten steeds hogere verwachtingen over service en proberen bedrijven daar steeds meer op in te spelen.

  Kortom, de aandacht voor service wordt in bijna alle markten steeds groter. Reden genoeg om het eigen serviceapparaat eens nader onder de loep te nemen. Zijn er in jouw bedrijf service medewerkers die geregeld bij klanten over de vloer komen voor onderhoud en reparatie? En hoe kan je meer uit deze dienstverlening te halen?

 • 14 feiten over klantloyaliteit

  Klantgerichtheid, customer focus of klantloyaliteit. Wie is er niet mee bezig? Steeds meer organisaties proberen hun klant centraal te stellen. De feiten geven aan dat dit lonend is. ISA laat je daarom kennis maken met een unieke infographic die je confronteert met 14 feiten over klantgedrag en klantloyaliteit.

 • Hoe communiceer je over veranderingen?

  Het managen van verandering is 1 van de kerntaken van een leidinggevende. Zonder veranderingen is de leidinggevende immers overbodig. Verandering managen betekent dat je medebetrokkenheid en motivatie moet creëren. Dat vraagt om effectieve communicatie.

 • Hoe kom je aan nieuwe klanten?

  ISA heeft een eigen format ontwikkeld voor een New Business Plan. Je kan het gebruiken om je eigen marktbewerkingsplan te maken. Zodat je planmatig je markt gaat bewerken en nieuwe klanten gaat binnenhalen.

 • Zo haal je het meeste uit je deelname aan een vakbeurs

  We worden overspoeld met vakbeurzen. Heel veel ondernemers kiezen er voor om met een stand aandacht op hun bedrijf te vestigen tijdens deze beurzen. Maar niet zelden zie je dat er onvoldoende is nagedacht over het doel van de aanwezigheid. Verkopers staan ongemakkelijk en ongelukkig bij de stand. Of standhouders staan gezellig met elkaar te kletsen. Herkenbaar?

 • INFOGRAPHIC: Wie beïnvloedt het rendement van een training?

 • INFOGRAPHIC: Zo levert een verkooptraining direct iets op

   

 • “De prijs is te hoog” en andere tegenwerpingen

  Het kwalificeren van tegenwerpingen is net zo belangrijk als de tegenwerping wegnemen. De echte reden wordt namelijk in 90% van de tijd niet uitgesproken. Het achterhalen van de ware reden is de eerste stap naar een succesvolle deal. Alleen wanneer de echte weerstand bekend is, kan deze weggenomen worden en kan de deal gesloten worden. Als je dat niet doet dan blijf je jezelf afvragen waarom de sale niet gesloten is.

 • De SPIN in een web van vragen

  Het succes bij het binnenhalen van opdrachten is met name afhankelijk van de aanpak van de behoeftenonderzoeksfase in het verkoopgesprek. Een verkoopgesprek betekent onderzoeken, kortgezegd, achterhalen wat de klant drijft waardoor u effectiever kunt verkopen. Om te kunnen onderzoeken moet je vragen stellen. Dit is niet nieuw.  Al in de jaren zestig werden er analyses gedaan van verkoopgesprekken en deze leverden allemaal hetzelfde fundamentele resultaat op: succesvolle verkoopgesprekken, die leiden tot opdrachten of vervolgafspraken, bevatten veel meer vragen dan niet succesvolle gesprekken die leiden tot afwijzingen.

 • Is jouw management klaar voor het nieuwe ontslagrecht?

  Per 1 juli a.s. wordt het ontslagrecht drastisch gewijzigd door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid. Dat heeft grote gevolgen voor alle leidinggevenden in je organisatie. Rechters zullen namelijk ontslagverzoeken anders gaan beoordelen dan voorheen.

 • Hoe worden jouw medewerkers proactiever?

  In gesprekken met klanten horen we vaak dat de de wens bestaat om (commerciële) medewerkers meer proactief te krijgen. Bijvoorbeeld als het gaat om het zelf actiever bewerken van de markt of om het nemen van initiatieven om oplossingen aan te dragen.

 • Blijf op de hoogte en volg ons ook op LinkedIn en Twitter!

  Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen, tips, tools en trucs op het gebied van sales, communicatie, klantgerichtheid, service en management? Of over het rendement van trainingen op het gebied van commercie en leidinggeven? Volg ons dan ook LinkedIn en Twitter!

 • 4 redenen waarom een klant voor jou moet kiezen

  Een onderscheidende propositie is het meest belangrijke aspect voor jouw succes in de markt. In je propositie zet je jouw organisatie en jouw product/ dienst kernachtig neer bij potentiële klanten. Het is niet eenvoudig om je propositie krachtig en in een paar zinnen neer te zetten. Maar wel uiterst effectief als je dat kan. ISA heeft voor het maken van een propositie een eigen model ontwikkeld, het ISA Propositiemodel dat uitgaat van de kracht van 4 criteria.

 • Een verkooptraining levert geld op

  Steeds meer organisaties ervaren dat een verkooptraining meer geld oplevert dan het kost. Dat een verkooptraining dus wel degelijk een investering is en dat de kosten van de training (en de ‘verloren‘ werktijd van de verkopers) lager zijn dan de groei in verkoopeffectiviteit . Meer afspraken, een hogere conversie, een hogere verkoper tevredenheid of een hogere marge zijn goede voorbeelden van wat een verkooptraining kan opleveren. 

   

 • 5 tips om te leren omgaan met een assertieve klant

  Maak kennis met de doelbewuste, scherpe, veeleisende prijsvechter. Hij gaat voor het onderste uit de kan. Hij begint steeds weer over de euro’s of korting. We noemen hem de vurig rode beslisser. 

  Hoe sluit je aan bij zo’n assertief type klant? Hoe beïnvloedt het je acquisitie, kennismaking,  behoefteanalyse, aanbod en afsluiting? Hoe stem je je communicatie af op deze ‘rode’ klanten? Hieronder lees je vijf tips om te scoren bij een extravert vastberaden ‘dubbeltje op de eerste rang’.

 • Vijf slimme manieren om je prijs te verdedigen

  Het geeft een kick om een nieuwe opdracht binnen te halen. Klanten worden echter steeds kritischer als het gaat om de prijs die ze moeten betalen voor een product of dienst. Hoe kun je opdrachten binnenhalen, zonder meteen korting te moeten geven en dus je eigen marge onder druk te zetten? Graag geven we je vijf tips om de prijs te verdedigen.

 • In 5 stappen van USP naar UBR

  Stel… jouw organisatie biedt een nieuw product of een nieuwe dienst aan. Je benadert daarvoor een groot aantal opdrachtgevers. In een markt waar nog veel meer aanbieders zijn die een soortgelijk product of soortgelijke dienst aanbieden. Hoe kun je dan toch scoren? Door een unique selling position in te nemen.

 • 11 gouden tips voor succesvol onderhandelen

  Onderhandelen, dat doen we elke dag, en echt niet alleen op het werk. Maakt al die ervaring ons tot succesvolle onderhandelaars? Niet perse. En dat is jammer, want in zaken krijg je niet wat je verdient, maar wat je onderhandelt. Gelukkig valt succesvol onderhandelen te leren. Met de volgende elf tips kom je een heel eind.

 • 6 tips om je prijs te verdedigen

  Is je klant het niet eens met je offerteprijs? Zegt hij of zij dat je te duur bent en dat je iets moet doen om de deal te krijgen? Ga dan niet direct over tot het geven van korting. Hier 6 tips om je prijs overeind te houden.

 • 4 Eigenschappen van een betrouwbare adviseur

  Nu geld steeds vaker als perverse prikkel wordt genoemd, rijst de vraag: ‘Welke prikkel dan?’. Wat zou mij dan moeten drijven in het doen van mijn werk als adviseur/consultant/verkoper?

 • 3 Belangrijkste redenen waarom klanten je verlaten

  Onderzoek wijst uit dat er verschillende redenen zijn voor klanten om niet loyaal te zijn. En juist klantloyaliteit is in de meeste branches cruciaal!

 • WORKSHOP: Geld verdienen met service

  Binnen de technologiebranches wordt steeds meer geld verdiend met service en onderhoud. Hoe benut jouw organisatie de commerciële kansen die ‘service’ geeft?

 • 3 tips om in te spelen op klantverwachtingen

  Elke (potentiële) klant heeft bepaalde verwachtingen als hij of zij in contact is met jouw organisatie. Verwachtingen op het gebied van de kwaliteit van het product, de service verlening, de reactiesnelheid, etc. De ervaringen die de klant heeft met jouw organisatie moeten minimaal gelijk zijn aan de verwachtingen. En het zou nog mooier zijn als je die kan overtreffen.

 • Hoe krijg je een proactieve commerciële organisatie?

  De meeste markten zijn veranderd. En blijven in verandering. Klanten stellen steeds meer eisen. De concurrentie wordt steeds slagvaardiger. Nieuwe opdrachten komen niet meer vanzelf. Nieuwe klanten al helemaal niet meer. Dit vraagt veel van je commerciële organisatie. Proactiviteit is daarbij een sleutelwoord.

 • Hoe kan je meer resultaat halen uit een onderhandeling?

  Volgens ons is de kern van onderhandelen: “Opkomen voor je eigen belangen in situaties waarin je afhankelijk bent van anderen”. En dat gaat niet vanzelf. Dat betekent dat je inzicht moet krijgen in het “spel” van onderhandelen en hoe jij daar verschillende stijlen in kan leren hanteren.

 • Hoe kan je middle managers op resultaten én op gedrag laten sturen?

  De middle manager zit tussen het hoger management en de werkvloer in. Hij/zij heeft de rol om de strategie te vertalen naar de werkvloer. Van deze teamleider of afdelingschef wordt verwacht dat hij/zij de medewerkers datgene laat doen wat de organisatie van hen verwacht. Dat is niet altijd even dankbaar werk. Maar wel cruciaal om als organisatie succesvol te kunnen zijn. 

 • 5 manieren om omzet te verhogen bij nieuwe en bestaande klanten

  Elke situatie in contact met (potentiële) klanten is anders. Als accountmanager, verkoopadviseur of rayonmanagers is het daarom van belang om hier flexibel op in te kunnen inspelen en vaste structuren niet leidend te laten zijn. Zeker als je organisatie producten of diensten aanbiedt die in de ogen van de klant vergelijkbaar zijn, dan is het belangrijk daar bewust op in te spelen met meer emotionele factoren om het guneffect positief te beïnvloeden. Een verkooptraining helpt hierbij.

 • 6 tips voor acquisitieplanning

  Wanneer je op zoek bent naar regelmatige verkoopresultaten, probeer dan deze stappen van Jeffrey Gitomer eens. Je zal verstelt staan van verschil in je productiviteit.

 • WORKSHOP: Hoe kom ik aan nieuwe klanten?

  Je hebt mooie producten en diensten. En je wilt deze graag aan zoveel mogelijk organisaties aanbieden. Niet alleen aan bestaande relaties, ook aan nieuwe. Maar hoe doe je dat? Hoe weet je doelgroep wat je te bieden hebt? En hoe kom je met ze in contact? Via adverteren of koud bellen? Je producten en diensten presenteren op een beurs of juist aan de slag met sociale media? 

  Vragen waar veel directeuren en salesmanagers zich mee bezig houden.

 • 4 Must do’s in een verkoopgesprek

  Bij een goed verkoopgesprek komt meer kijken dan je denkt. Sommige mensen zijn geboren verkopers, maar voor de meesten is het prettig om wat tips en trucs te krijgen. Om je volgende voor verkoopgesprek goed voorbereid in te gaan hebben we de belangrijkste ‘do’s’ voor je op een rijtje gezet.

 • De 5 basistips voor succesvolle acquisitie

  Elke verkoper of elk sales team moet de basis op orde hebben. Als je hier niet aan voldoet, dan weet je 1 ding zeker: succesvol zal je niet worden. We geven je 5 tips, waar elke verkoper of sales team aan moet voldoen.

 • 7 tips voor een hogere klanttevredenheid

  Tevreden klanten leiden tot nieuwe aankopen en tot positieve mond-tot-mond reclame. Er zullen dus weinig organisaties zijn die niet sturen op klanttevredenheid. De afgelopen jaren heeft ISA heel veel trajecten mogen uitvoeren op het gebied van klanttevredenheid. Hierdoor hebben we mogen ervaren wat echt werkt in de praktijk en geven we je 7 tips die zorgen voor een hogere klanttevredenheid. Lees meer….

 • Wat moet een verkoper tegenwoordig doen om succesvol te zijn?

  Wat maakt een verkoper succesvol? Wat moet je doen en wat moet je juist laten? Hier is veel onderzoek naar gedaan en het blijkt dat succesvolle verkopers een aantal eigenschappen met elkaar gemeen hebben. Ongeacht in welke markt ze actief zijn en wat voor product of dienst ze aanbieden. Lees meer….

 • Hoe haal je het maximale uit je beursdeelname?

  Veel van onze opdrachtgevers zijn aanwezig op hun eigen vakbeurs. Zoals de AutoRAI, de Hortifair, de WOTS (World Of Technology & Science), de Maritime Industry of de ICT & Logistiek. Internet zou het organiseren van beurzen overbodig maken, maar mensen blijken toch nog graag zaken te doen met mensen. En dus blijft beursdeelname nog steeds een prima marketing & sales instrument. Maar dan moet je het wel effectief inzetten.